מברשת שיניים – רקע
מברשת השיניים עברה גלגולים רבים והתפתחויות רבות מאז המצאתה. מברשת השיניים הומצאה כנראה בסין והראשון שהחל ביצור מסחרי שלה היה אנגלי, ולמרות זאת, הפטנט הראשון על מברשת שיניים נרשם דווקא בארה"ב.
בשנת 2003, מברשת השיניים נבחרה, ע"י האמריקאים למוצר הראשון בלעדיו לא יוכלו לחיות מתוך רשימה של מוצרים ומכשירים נוספים כמו: מחשב , טלפון סלולרי ועוד.
מתי להחליף מברשת שיניים
מברשת השיניים צריכה להתאים לחלל הפה ולפי הגיל המתאים ועליה להיות בעלת זיפים עם קצוות מעוגלים, כך אינה פוצעת את החניכיים.
מאחר ואנו משתמשים במברשת יום אחר יום, השכם וערב, נוצרת שחיקה למברשת והזיפים בה מתפצלים ומתכופפים לצדדים. לכן עלינו להחליף אותה בתום כל 3 חודשים.
כפי שצויין בכתבה הקודמת, צחצוח שיניים והגיינה אורלית, מומלץ שלא ליצור לחץ של מברשת השיניים על החניכיים אלא להניחה ב-45 מעלות, אחרת נגרום לחניכיים להיפצע ונאיץ נסיגת חניכיים ו/או שחיקת שיניים.
איזו מברשת שיניים מומלצת לצחצוח
מגוון מברשות השיניים הנמכרות כיום הינו רחב (מחירים,סוגים).
מברשות שיניים חשמליות בעלות ראש מסתובב מבצעות תנועה סיבובית ולכן יש להן היתרון ברמת הרעיון.
מאידך, מברשות אלו לא בהכרח יעילות יותר ממברשות רגילות, באמצעותן ניתן להגיע לאותה תוצאה במידה ומשתמשים בה באופן נכון.
באיזו משחת שיניים מומלץ להשתמש
גם כאן, מגוון משחות שיניים הוא נרחב וכולן מכילות פלואור לכן המותג פחות רלוונטי.
חשוב לדעת שהמשחה רק עוזרת למברשת השיניים אך המברשת עצמה היא זו המבצעת את עיקר הניקוי ולכן אין צורך לשים כמות נדיבה על מברשת השיניים.
לילדים מומלץ למרוח גודל של גרגר אפונה ולמבוגרים רק על מחצית מגודל המברשת.
.למי שסובל מרגישויות מיוחדות, בין אם מהשיניים או מהחניכיים, מומלץ להתייעץ עם רופא/ת השיניים ולהתאים את המשחה הנכונה למצב הקיים (רגישות לקור וחום גבוהה בשיניים , חניכיים מדממות ועוד)
סיכום
גם אם בחרתם מברשת מיוחדת, הכלל החשוב ביותר הינו להקפיד על כללי הצחצוח, תדירות החלפת המברשת, צחצוח שיניים בכל יום מספר פעמים, להשתמש בחוט דנטלי ולסיים בשטיפת הפה עם מי – פה.